blogs
26 april, 2023

Lente en licht in huis

Lente en licht in huis


De lente is hét seizoen van vernieuwing! Door het warmere weer kunnen we langer genieten van de zon, geurige bloemen, veel groen en bovenal meer licht! Ben je ook toe aan licht en vrolijkheid in huis? Denk dan aan de juiste raambekleding én stijl je interieur met frisse lentekleuren. Met deze tips straalt je interieur!


Breng kleur in huis

Met de lente in volle gang is het een goed moment om je huis op te fleuren en kleur toe te voegen aan je interieur. Het kan namelijk een groot verschil maken in de uitstraling en sfeer in huis. Bovendien beïnvloedt kleur onze stemming. Heldere en levendige kleuren hebben een positieve uitwerking op ons humeur en maken je energieker en vrolijker. Ga bijvoorbeeld voor een frisse pastel accentmuur of vrolijk bloemenbehang. Kleur kan zelfs een ruimte visueel vergroten. Wil je weten hoe je dit kan toepassen in jouw interieur? We helpen je graag!

_LDJ0975.jpg
 
Alvast een tip voor het toepassen van kleuren in huis: pas als leidraad de 60-30-10 regel toe. De basiskleur bepaalt hierbij 60 procent van je interieur. Kies daarna een kleur die je voor 30 procent laat terugkomen en maak het af met kleuraccenten die 10 procent van de ruimte innemen. Zo blijft je kleurbasis altijd rustig. 


Licht in huis

Mooi lichtinval kan een grote impact hebben op de sfeer van een ruimte. Met de juiste raamdecoratie kun je het zonlicht perfect filteren en afstemmen op jouw woonwens. Bijvoorbeeld met horizontale jaloezieën, Silhouette® of Plissé Shades. Door de lamellen van horizontale jaloezieën of Silhouette® Shades te kantelen, laat je het licht gefilterd binnen creëer je een prachtig lichtspel op de muren en de vloer. Daarnaast laten Silhouette® Shades, vanwege de transparante stof, het licht op een diffuse manier binnen. En ben je fan van de uitstraling van horizontale jaloezieën, maar ook van een wijds uitzicht? Ga dan voor MegaView lamellen voor NL Label en Luxaflex®. Deze lamellen schuiven over elkaar heen, waardoor je extra veel tussenruimte krijgt om naar buiten te kijken en licht binnen te laten.

Large-VB_1776.jpg

Gemak in huis

Naast verschillende manieren waarop het licht binnenkomt, van transparant tot geheel verduisterend, is ook de bediening van belang. Het ultieme gemak is elektrische bediening zoals PowerView® voor Luxaflex® en Bliss voor NL Label. En voor handbediening kun je kiezen voor Top Down/Bottom Up bediening waarmee je Plissé en Duette® Shades eenvoudig vanaf de bovenkant, de onderkant of ergens tussenin opent. Benieuwd naar de opties voor raamdecoratie? Laat je dan adviseren in de winkel.


Kleurrijke lente accessoires voor 2023

De lente van 2023 staat in het teken van een fris, vrolijke interieur! We weten nu dat kleur en licht een positief effect hebben op je humeur en de sfeer in huis. En je kunt hier perfect mee spelen! Ook de wooncollecties zitten dit seizoen bomvol kleur. Geef je huis een vrolijke boost met kleurrijke accenten zoals bloemenprints en streepjes in een bonte verzameling van paars, geel of oranje. En het fijne is: pas je dit toe in je accessoires dan kun je dit eenvoudig wisselen en vervangen het komende seizoen. 

bha-2022-Q3_Global-living-woonkamer-39.jpg

Combineer verschillende soorten licht

In de lente is het in de avonden helaas nog niet zo lang licht buiten. Gelukkig zijn er genoeg manieren om binnen een gezellige sfeer te creëren. Een belangrijk onderdeel hiervan is sfeerlicht. Door gebruik te maken van verschillende soorten lampen en verlichtingstechnieken kun je een warme en intieme sfeer creëren in je huis.

We maken onderscheid tussen verschillende soorten lampen, die je hiervoor met elkaar combineert: 
•    Direct licht; hierbij speelt functionaliteit een rol. Het licht schijnt rechtstreeks op een oppervlak. Zoals boven de eettafel. 
•    Indirect licht; schijnt via het plafond of de muur en je ziet niet direct de lichtbron. Dit licht is ideaal voor sfeerverlichting. 
•    Diffuus licht; wordt egaal verspreid en gefilterd via een lampenkap. Het licht geeft rondom evenveel licht af. Ideaal als sfeerverlichting 
•    Accentlicht; ook wel werklicht. Hiermee verlicht je bijvoorbeeld een bureau of aanrecht om aan te werken. 

Ben je benieuwd hoe jij kan spelen met het licht in huis? Kom langs in de winkel voor inspiratie of plan direct een interieuradvies in. Op deze pagina lees je alvast meer over de themaweken spelen met licht.