Vinyl op de vloer:wat zijn de voordelenvan vinyl?

Dat de meeste huizen vol liggen met prachtig pvc of laminaat kunnen wij goed begrijpen. Het zijn niet alleen mooie vloeren, je kunt ze ook een breed aanbod dessins krijgen! Maar, soms wil je gewoon graag iets anders, iets verfrissends of iets nieuws! En daarom vertellen we je graag wat meer over vinylvloeren. Want met een vinylvloer kies je voor een flink aantal voordelen!

Gemiddelde prijzen van vinyl

Een vinylvloer is altijd gunstig geprijsd. De betere vinylvloeren koop je voor een bedrag tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter. Ook prettig aan een vinylvloer is dat het leggen niet lang hoeft te duren. Bovendien is het leggen van vinyl niet heel lastig, je kunt het geheel lijmen op de ondervloer, waardoor je ook een prettige akoestiek in huis realiseert.

De beste vloer voor warme voeten

Nog zo’n voordeel van vinyl is dat je met niet veel moeite warme voeten krijgt! Een vinylvloer voelt zacht, warm en veerkrachtig aan, het is dus echt een comfortabele vloer. Daarnaast werkt vinyl erg goed samen met bijvoorbeeld vloerverwarming, omdat het direct op de ondervloer wordt gelijmd. Je hebt dus met weinig moeite geen last meer van koude voeten in huis!

Een van de makkelijkste vloeren in onderhoud

Een vinylvloer beschikt over een erg sterke top- en beschermlaag. Hierdoor is de vloer niet alleen goed bestand tegen een stoot of kras, maar hierdoor is de vloer ook erg simpel te onderhouden! Daarnaast kan vinyl bijvoorbeeld ook goed tegen olie en vet dat op wat voor manier dan ook op de vloer terechtkomt. Je kiest dus echt voor een stevige vloer! Ook lekker aan vinyl is dat het wordt geleverd in brede stroken. Hierdoor zul je weinig naden zien lopen, wat het ophopen van vuil en stof voorkomt!

Vinyl in de badkamer

Nog een voordeel van vinyl is dat het goed te plaatsen is in de badkamer of een andere vochtige ruimte! Het karakter van het vinyl zorgt er voor dat bijvoorbeeld vocht gemakkelijk is op te dweilen. Door de sterke toplaag van het vinyl hoef jij je ook geen zorgen te maken over bijvoorbeeld uitglijden met natte voeten.

Hebben we je enthousiast gemaakt over vinyl? Mooi! Kom dan vooral langs bij ons! Bij Jouw binnenhuisadviseur helpen we je graag in het adviseren en informeren naar de mogelijkheden. Wil je graag persoonlijk geholpen worden en een advies op maat ontvangen? Maak een afspraak bij ons in de winkel of maak een moodboard met onze inspiratie app. Neem het moodboard mee naar de winkel, zo kunnen we nog gerichter voor jou aan de slag!