Slim wonen:duurzaam Marmoleum

Slogan logo Dat is een goed idee!

Ben je op zoek naar een duurzame praktische vloer? Marmoleum – het linoleum van Forbo − is een slimme keuze. Marmoleum de meest zorgeloze vloer die er is. Krasvast, hygiënisch én bijzonder duurzaam. Het is zelfs de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld. Welke van de vele dessins en kleuren je ook kiest, je kiest dus altijd voor het milieu. Een fijn idee.

Marmoleum vloeren zijn enorm praktisch. Het materiaal is naast duurzaam namelijk ook heel krasvast en kan tegen een stootje. Huisdieren, het verschuiven van meubelen of een feestje; Marmoleum kan het aan. De vloer is comfortabel en gemakkelijk schoon te maken en leent zich goed voor vloerverwarming. Lees meer over de voordelen van deze mooie vloer:


Veelzijdig Marmoleum

Marmoleum is een veelzijdige vloer, verkrijgbaar in vele kleuren en dessins. Door de strakke aanblik is Marmoleum een goed alternatief voor gietvloeren. Marmoleum voelt bovendien van nature comfortabel aan, maar is ook ideaal te combineren met vloerverwarming. Forbo werkt onder andere samen met de designers van vtwonen waarmee zij een prachtig eigentijdse collectie maakten. De Marmoleum vtwonen collectie bestaat uit achttien vloeren met een rustige, aardse en moderne uitstraling.

Gemaakt van natuurlijke materialen

Marmoleum is de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld en daarom niet alleen mooi voor binnen, maar ook goed voor buiten. Dit komt omdat linoleum, zoals het materiaal heet, gemaakt wordt van 97% natuurlijke materialen. 72% daarvan is snel herwinbaar, zoals lijnolie, jute, hars, houtmeel en kalksteen. Van deze grondstoffen is 43% gerecycled en daarnaast volledig biologisch afbreekbaar. Ook worden de vloeren van Forbo gemaakt in fabrieken die draaien op 100% groene energie.

Vloer egaliseren voor Marmoleum

Marmoleum kan gelegd worden in stroken, banen en tegels. Voor het aanbrengen van Marmoleum moet de vloer eerst geëgaliseerd worden. Het leggen kun je het beste overlaten aan stoffeerders, zodat de vloer geheel naadloos aansluit en vochtdicht is. Onze stoffeerders zijn gespecialiseerd in het leggen van Marmoleum en nemen je het werk graag uit handen.

Slimme interieurtips

Door regelmatig vernieuwing aan te brengen in huis, maak je optimaal gebruik van ruimtes. Door goed te isoleren bijvoorbeeld en het nadenken over duurzame oplossingen als Marmoleum. Maar ook een frisse kleur op de muur, nieuwe gordijnen, of vloerkleed doen al wonderen voor je interieur. In de nieuwste editie van ons Style magazine vind je de nodige ideeën om je op weg te helpen. Want hoe beter je nadenkt over de toekomst, hoe meer tijd en geld je bespaart. Haal ook het maximale uit je huis en bekijk hier het magazine of haal hem gratis op bij Sickmann Woninginrichting.

Er zijn tal van mogelijkheden om slimmer te wonen. Kom je er niet uit? Bezoek onze winkel of maak een persoonlijke afspraak voor een passend en persoonlijk advies. In juni en juli 2020 ontvang je bovendien veel korting op vloeren en raamdecoratie van onzer meer NL Label en Luxaflex®®. Bekijk hier onze acties!


Het Style magazine over slim wonen is het tweede van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.