De juistezonwering inhuis

Slogan logo Dat is een goed idee!

De donkere winterweken zijn bijna achter de rug en de lente komt onze kant op. Heerlijk om de zon weer vaker te zien! Niets is zo lekker als genieten van zonlicht in huis, maar soms wil je deze juist weren. De juiste zonwering maakt een enorm verschil. Maar voor welk type jaloezie, rol- of vouwgordijn ga je? Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje!

Praktische en sfeervolle raamdecoratie met jaloezieën

Voor jaloezieën kun je kiezen uit horizontale, houten en verticale jaloezieën. Jaloezieën hebben een strakke uitstraling en zijn ontzettend praktisch. Het prettige aan deze vorm van raamdecoratie is dat je niet alleen brede keuze hebt uit stijl en dus ook smaak, maar je kunt ook op elk gewenst moment de jaloezieën naar eigen wens openen en sluiten. Daarbij zijn er verschillende bedieningsmogelijkheden, zelfs elektrisch. Zo biedt Luxaflex® de automatische bedieningsoptie PowerView® Motorisation en het koordloze systeem LiteRise®. Of je nu kiest voor horizontale, houten of verticale jaloezieën, er zit altijd wel een stijl bij die past bij jouw interieur.

Veelzijdige plisségordijnen voor je ramen

Het plisségordijn, of de Plissé Shade zoals Luxaflex dit product noemt, is een fris ogend en multifunctionele vorm van zonwering. De raamdecoratie vouw je uit van beneden, van boven naar beneden én beneden naar boven. Zo laat je de plissé gordijnen eenvoudig in het midden van het raam hangen. Deze gordijnen bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Door de rijke textuurweefsels wordt zonlicht op sublieme wijze tegenhouden. Het prettige aan dit product is dat het te plaatsen is op nagenoeg elk type venster, wat het bijvoorbeeld ook zeer geschikt maakt voor draai- en kiepramen. Je kunt bij plisségordijnen ook verschillende transparantieniveaus kiezen.

Schuifbare multishades

Met multishades kun je alle kanten op. Door te schuiven met het gordijn, verschuiven de banen onderling waardoor je de lichtinval nauwgezet kunt regelen. Hoe breder de transparante banen, hoe meer zonlicht er naar binnen valt. Multishades zijn goed schoon te houden en verkrijgbaar in veel kleuren.

Eenvoudige rolgordijnen

Rolgordijnen verwacht je misschien niet in het lijstje met zonwering, maar rolgordijnen zijn een prachtige oplossing om zon te weren en een ruimte te verduisteren. Het leuke aan rolgordijnen is dat je deze in vele kleuren, soorten en afwerkingen kunt krijgen en ze matchen goed met overgordijnen. Kies de stofsoort die bij de ruimte past: een transparante stof voor veel zondoorlating en een dim-out voor de slaapkamer.

Vouwgordijnen: altijd een goede oplossing

Vouwgordijnen worden met recht raamdecoratie genoemd. Door te kiezen voor een mooie kleur, bijzondere stof of een verrassend dessin voegen vouwgordijnen écht iets toe aan je interieur. Kenmerkend zijn de horizontale vouwen in het gordijn. Middels baleinen worden deze strak gehouden, laat je deze weg dan krijgen de vouwgordijnen een nonchalante uitstraling. Het prettige aan vouwgordijnen is dat je deze altijd trapsgewijs kunt bedienen. Ze werken dus op een andere manier dan bijvoorbeeld jaloezieën.

Zonwerende en isolerende Duette Shades®

Duette Shades® van Luxaflex bestaan uit een dubbele laag gevouwen stof, die zich als harmonica opvouwt wanneer deze wordt opgetrokken. Deze functie maakt de zonwering de meest effectieve raamdecoratie om energie te besparen. In de zomer weren ze de zon en in de winter hebben ze een isolerende werking. Bovendien zijn ze zo compact ontworpen dat ze op bijna alle soorten en vormen ramen passen, ook op draaikiep en ronde ramen. En met het NL Label magneetframe voor Duette Shades® en plisségordijnen hoef je niet te boren in je draaikiep raam.

Wil je meer weten over de functies en mogelijkheden van zonwering voor jouw huis? We vertellen je er graag meer over in onze winkel!