Het effect vaneen vloerkleed opde ruimte

Een vloerkleed kan meer effect op een ruimte hebben dan je misschien denkt. Het is dus belangrijk om daar voor aanschaf goed over na te denken! Komt een vloerkleed jouw interieur ten goede of juist niet? Je komt erachter in deze blogpost.

Verbinden

Een van de belangrijkste functies van een vloerkleed is het verbinden van je meubels. Je kunt nog zulke mooie meubels kopen, soms wordt het helaas geen geheel. De oplossing is dan heel simpel, een vloerkleed. Verbind je meubels door (in ieder geval) de voorpoten op het vloerkleed te plaatsen. Zo ontstaat er een wooneiland dat zorgt voor een meer gezellige sfeer.

Ook in de keuken kan een vloerkleed verbindend werken. Leg een vloerkleed onder de keukentafel en je creëert meteen eenheid in de ruimte. Wat wel belangrijk is om rekening mee te houden, is dat het kleed ongeveer 60cm uit moet steken aan alle kanten. Dit om ervoor te zorgen dat je nog makkelijk met je stoel kunt schuiven zonder van het kleed af te glijden.

Het effect van deze twee opties zie je in het beeld hierboven en bovenaan de pagina.

Positieve aspecten benadrukken

Bovengenoemde tip over het wooneiland helpt ook bij het ruimer laten ogen van de ruimte. Maar heb je nu bijvoorbeeld een smalle, maar lange kamer? Dan kan je dit ook goed benadrukken door middel van een vloerkleed. Wanneer je een lang en smal vloerkleed door de ruimte legt met daarop (in ieder geval) de voorpoten van de meubels dan geeft dit een rustig effect dat de lengte van de ruimte benadrukt.

Wat nooit goed werkt voor een ruimte is een te klein kleed. Dit doet de ruimte kleiner lijken, verbindt de meubels niet én voelt onprettig aan de voeten wanneer je opstaat van de bank. Wij zijn expert op het gebied van vloerkleden, we helpen je graag bij het vinden van het perfecte vloerkleed voor jouw interieur. Natuurlijk kan deze ook op maat gemaakt worden. Maak daarvoor een afspraak!

Materialen en woonstijlen

Ieder materiaal heeft zijn eigen uitstraling. Er zijn vloerkleden van synthetisch materiaal, van katoen, wol, zijde, viscose of een mengeling van meerdere materialen. Kies je voor een strak vloerkleed met een grafische print dan past deze goed in de woonstijl Modern & Design, maar kies je voor een vloerkleed van wol of katoen, dan past deze weer goed in de woonstijl Basic & Puur door de natuurlijke materialen!

Praktische voordelen van een vloerkleed

Doordat vele woningen een harde vloer hebben, een gladde muur en minimale raamdecoratie, ontstaat er weleens een akoestisch probleem. Hierdoor galmt het in de ruimte en voelt het minder prettig aan qua akoestiek. Leg je een ruim vloerkleed neer, is dit probleem in één keer opgelost.

Wil je graag meer inspiratie op het gebied van vloerkleden? Maak dan met onze inspiratie app een moodboard met alle vloerkleden die jij het mooiste vindt! Wanneer je deze meeneemt naar de winkel kunnen we je voorzien van zo persoonlijk mogelijk advies.