Koude dagen warmekleuren: haal deherfst in huis

Slogan logo Dat is een goed idee!

Nu het buiten kouder wordt is het tijd om het binnen warm en gezellig te maken én de herfstsfeer in huis te halen. Je kunt in het najaar de basis van je interieur gemakkelijk aanvullen met warmere kleuren en materialen om je huis wat knusser en gezelliger te maken. Met wat kleine aanpassingen in je interieur zit je er warmpjes bij!

Warme kleuren

Verander in huis - net als buiten - de accentkleuren als je de herfst in huis wil halen. Door felle kleuren te vervangen door wat meer natureltinten, gecombineerd met aardetinten laat je een zomerse sfeer achter je. De herfstige kleuren van buiten doen het binnen ook heel goed: kies eens voor goudbruin, okergeel of roestbruin. Bijvoorbeeld in de vorm van een stel nieuwe kussenhoezen, een lekker warm gebreid plaid, kaarsen en een nieuw vloerkleed. Ook fijn om de herfst letterlijk in huis te halen: een herfsttak (bijvoorbeeld een rozenbotteltak met rode besjes) in een mooie bolvaas.

Sfeervolle raambekleding

In de zomer kun je niet zonder, maar dan om de zon tegen te houden. In het najaar hou je met raambekleding vooral de kou buiten de deur. Daarnaast is raambekleding een fijne sfeermaker voor je interieur, ze geven een knus en geborgen gevoel. Kies bijvoorbeeld voor vouwgordijnen, Duette® Shades of een mooi overgordijn in een warme tint.

Organische en ronde vormen

Wissel voor een gezellig interieur strakke en rechte vormen af met ronde en organische vormen. Kies bijvoorbeeld voor een ronde eetkamertafel en voeg ronde accessoires aan je interieur toe om het gezellig te maken binnen. Denk aan een bolle vaas (bijvoorbeeld met een mooie bessentak), een rond vloerkleed, een poef en rondje bijzettafeltjes of krukjes.

Warme geuren

Nu het ’s avonds weer wat eerder donker is, is het fijn om ook de kaarsen aan te steken om het binnen gezellig te maken. Kies in het najaar ook eens voor een geurkaars. Geur kan je gemoedstoestand beïnvloeden, het gevoel van geborgenheid versterken en er dus voor zorgen dat jouw huis als een warm thuis voelt. Kies voor een kwalitatief goede geurkaars, gemaakt van bijenwas of soja, hierbij komen minder schadelijke stoffen vrij dan kaarsen op basis van paraffine.

Zachte materialen

Zacht staat vaak gelijk aan warm en dat is fijn in het najaar. Met een zacht vloerkleed of tapijt op de vloer geniet je tijdens de koude dagen van warme voeten. Wil je liever een harde vloer? In onze collectie vind je verschillende harde vloeren die geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. We informeren je graag over de mogelijkheden!

Ben jij er klaar voor om van je huis een warm thuis te maken? Kom langs in onze winkel om je te laten inspireren en adviseren! We helpen je graag. Maak alvast een afspraak zodat we tijd voor je kunnen inplannen om je te helpen.