Duurzaam wonen3 tips

Slogan logo Dat is een goed idee!

Hoe duurzaam woon jij? Hou je bij het inrichten van je huis rekening met het milieu? Duurzaam wonen is gemakkelijker dan je denkt. In dit blog geven je 3 tips om duurzaam te wonen. Goed voor je omgeving en daarnaast ook erg goed voor je portemonnee.

1. Een veilige, duurzame vloer

Een vloer is de basis van je interieur en als je een vloer kiest van goede kwaliteit gaat hij tientallen jaren mee. Marmoleum vloeren van Forbo zijn een duurzame keuze: de vloer is gemaakt van natuurlijke materialen. Lijnolie, hars, houtmeel en jute zijn de ingredienten van marmoleumvloeren. Marmoleum is ook duurzaam omdat het jarenlang meegaat én omdat marmoleum CO2 neutraal geproduceerd wordt. En natuurlijk wil het oog ook wat: de vloer is verkrijgbaar in verrassend veel kleuren.

2. Isolerende zonwering

Wist je dat de juiste raambekleding kan bijdragen aan een milieubesparing? Met Duette® Shades hou je de warmte op koude dagen binnen en wanneer het heet is juist buiten. Klinkt ideaal, niet? De juiste binnenzonwering kan zorgen voor een goede isolatie van je woning. Veel kou (in de winter) of warmte (in de zomer) komt via de ramen naar binnen. Door te kiezen voor de juiste binnenzonwering kun je veel energie besparen. Duette® Shades zijn door hun unieke honingraatstructuur een goed voorbeeld van goed isolerende binnenzonwering. Deze honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen.

In de zomer weert Duette® raamdecoratie juist de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnenshuis. Ook fijn: met Duette® Shades haal je de ideale akoestiek in je woning, ze werken ook isolerend voor geluid en houden het geluid van buiten ook daadwerkelijk buiten

3. Duurzame planten zuiveren de lucht

Waarschijnlijk ben je het grootste deel van de dag binnen en binnenshuis kom je steeds meer schadelijk stoffen tegen. Uit je meubels, schoonmaakmiddelen of apparatuur als een printer bijvoorbeeld. Die schadelijke stoffen zie je niet, maar ze zijn er wel! En doordat huizen tegenwoordig steeds beter geïsoleerd worden (fijn, want duurzaam) kunnen de schadelijke stoffen je huis ook niet goed verlaten. Het helpt om je huis regelmatig te luchten. Maar wist je dat planten ook de lucht kunnen zuiveren? Buiten zuiveren bomen de lucht, binnen doen planten hetzelfde, maar dan in het klein. Planten zetten CO2 om in zuurstof én filteren schadelijke stoffen uit de lucht. De lepelplant bijvoorbeeld, maar ook varens zorgen voor schone lucht.

Wil je advies over duurzaam wonen? Maak een afspraak met een van onze adviseurs, dan kijken we graag met jou naar de mogelijkheden om wonen voor jou duurzamer te maken!