Dit zijnde kleurenvoor 2016

Slogan logo Dat is een goed idee!

Wij zijn dagelijks met interieur bezig en hebben de laatste trends voor u gespot. Op het gebied van kleuren wordt er verder geborduurd op vorig jaar. Toen domineerde Marsala, een diepe kleur rood met een koperbruine ondertoon, en okergeel het mode- en interieurbeeld. In de drukke en onrustige tijd waarin we nu leven, zoeken we thuis meer naar rust, warmte en eenvoud. Zie ook hieronder het behang Masterpiece van Eijffinger. Dat verklaart waarom we dit jaar ook veel dromerige pastellen, nude tinten en okergoud zien. Met deze kleuren zit u goed in 2016.

Okergoud

Volgens AkzoNobel, het moederbedrijf van Flexa, is okergoud de trendkleur van 2016. Ze omschrijven de kleur als: ‘Een okerachtig geel dat fel genoeg is om de aandacht te trekken, maar subtiel genoeg om een vertrouwd gevoel van historie op te roepen en natuurlijk te ogen’. Een manier om deze kleur toe te passen in huis is bijvoorbeeld door één wand okergoud te schilderen en deze kleur terug te laten komen in accessoires. Als u liever gaat voor subtiel kunt u okergoud onder meer terug laten komen in één fauteuil en accessoires zoals kussens, kunst en vazen. Okergoud staat mooi in combinatie met grijs, zachtroze, goudkleurige en aardetinten. Vloerpatroon Diagonal Fade van Thomas Eurlings combineert voor Forbo prachtig met okergoud.

Rose Quartz en Serenity

Rose Quartz (poederroze) en Serenity (zachtblauw) zijn volgens kleurinstituut Pantone de kleuren voor 2016. De keuze voor deze kleuren wordt volgens Pantone beïnvloed door de algemeen heersende stemming in de maatschappij. De warme roze tint en het koele blauw zijn mooie tegenhangers van de dagelijkse stress en hebben een kalmerend effect. De kleuren zijn samen op hun mooist en zorgen voor rust, eenheid en warmte in een interieur. Rose Quartz en Serenity passen in een basic en puur interieur met Scandinavische invloeden, maar ze doen het ook goed in een klassieke en landelijke inrichting.

Pastellen

Pastelkleuren waren al een hit in 2015 en gaan we in 2016 nog meer zien. Denk aan poederroze, zachtblauw en warme geeltinten. Geen harde kleuren dus, maar zachte en subtiele accenten. Ze combineren mooi met grijs, denimblauw en romig wit. Ook leuk: combineer pastellen met wollige materialen en zachte vachtjes of juist op een stoere leren bank. Een mooie kleur voor een kinderkamer, maar deze tinten misstaan ook zeker niet in de woonkamer. Deze kleurtrend past bij verschillende woonstijlen: basic en puur, landelijk en lifestyle en stijlvol en klassiek.

(Beeld hieronder: behang Hits4Kids - Eijffinger)

Wilt u meer kleur in huis?

Kleuren zijn smaakgevoelig en de keuze is natuurlijk helemaal aan u. Trend of tijdloos, dat maakt niet uit! Wij kijken graag samen met u welke kleur het meest geschikt is in uw interieur. Onze stylisten zijn echte kleurenexperts en voorzien u graag van advies. Maak een afspraak voor een gratis advies of loop eens binnen in de winkel. Zien we u snel?