Dit zijn defijnste kleuren voorjouw slaapkamer

Slogan logo Dat is een goed idee!

Een goede nachtrust is goud waard. Wist je dat je slaapkamer daar een belangrijke bijdrage aan levert? Kleur speelt daarin een grote rol. In deze blog geven we je tips en inspiratie voor het kiezen van de fijnste kleuren voor je slaapkamer, zodat jij helemaal tot rust kunt komen.

Puur natuur

Wit en natureltinten vormen een fijne basis voor de slaapkamer doordat de kleuren van zichzelf al rustig zijn brengen ze ook rust met zich mee. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen zoals hout, rotan, katoen en leer. Vind je wit te sereen? Voeg dan andere aardetinten als lichtbruin en grijs toe. Combineer linnen lakens met tijdloze houten jaloezieën en een lichte houten vloer voor natuurlijke rust in je slaapkamer.

Blauw als de zee

Wil je toch graag kleur toevoegen aan je slaapkamer? Kies dan voor blauw. De kleur blauw staat bekend om een rustgevende en verkoelende werking. Dit geeft je een ontspannen gevoel en fijne sfeer om in slaap te vallen. Uit onderzoek is zelf gebleken dat mensen in een blauwe slaapkamer het langst slapen!

Omdat de kleur blauw ook kan zorgen voor een kille sfeer kun je blauw het best combineren met warme materialen en accessoires: hout bijvoorbeeld, of andere natuurlijke materialen als jute.

Groen doen

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat naast blauw, groen ook een gunstige werking heeft op je nachtrust. Ook mensen die in een groene slaapkamer sliepen werden gelukkig en positief wakker. Groen is een kleur met een ontspannende, frisse werking en doet denken aan de natuur. Het mooie aan de kleur groen is ook dat je verschillende tinten goed met elkaar kunt combineren én je de boel nog groener kunt maken door planten toe te voegen!

Prachtig pastel

Liever een subtiele kleur? Denk dan eens aan pasteltinten. Eigenlijk niets meer of minder dan een kleur gemengd met wit waardoor de kleur behoorlijk afgezwakt is. Meerdere pasteltinten combineren goed met elkaar, maar ook met natuurlijke materialen en accessoires.

Ben je benieuwd naar ons advies voor een slaapkamer waarin je heerlijk kunt slapen? Kom dan langs in de winkel om je te laten inspireren en adviseren: maak een afspraak.